הזמנת טיסה, חדר במלון והשכרת רכב – זהו אמנם השילוש הקדוש המוכר והידוע של ההכנות הנדרשות לקראת יציאה לחופשה, אבל תנו לנו לגלות לכם – מדובר אך ורק בהתחלה של תהליך תכנון הטיול. אם אתם רוצים טיול “חלק” ונטול כאב ראש (ומי לא?), ישנם מספר דברים שממש כדאי לעשות לפני:
1. לזכור את חיות המחמד – ברגע שיש לכם תאריך נסיעה, ובמידה ואתם לא לוקחים אותן אתכם, דאגו לסידור הולם לאהובכם על ארבע שנשארים בבית. בין אם מדובר על להזמין פנסיון (תבדקו שיש מקום), לארגן תורניות חברים שיורידו את רקסי, למצוא מישהו שיגור אצלכם בדירה ויאכיל את מיצי – כל האופציות טובות, רק בדקו שאכן כולם מסונכרנים ויודעים מתי ומה הם צריכים לעשות. שום פיצוי בגין ביטול טיסה לא יוכל לפצות על עגמת הנפש שתהיה לכם אם תקבלו “כתף קרה” כשתחזרו הביתה.
2. לדאוג לעצמכם – אמנם כרגע אתם בריאים, חזקים ומרגישים טוב (טפו טפו טפו), אבל כולנו יודעים שתמיד יש דברים שיכולים להשתבש: מחלה או פציעה פתאומית, יום הולדת חשוב ששכחתם, ביטול האישור על ימי החופש שלקחתם וכו’. ביטול כרטיסי טיסה בגין כל אחת מסיבות אלו וקבלת פיצוי על ביטול טיסה הוא אפשרי, אבל רק במידה והזמנתם ביטוח ביטול חופשה מראש, עם קניית הכרטיסים עצמם. ככה, למרות האכזבה, תוכלו לקבל את רוב הכסף בחזרה ולשמור אותו להזדמנות הבאה שתהיה לכם לצאת לנופש.
3. לבדוק את מזג האוויר ביעד החופשה – מזג האוויר הוא הגורם הראשי שמשפיע על מידת ההנאה בטיול, כמו גם אחד הדברים שאנשים נוטים לקחת כמובן מאליו. כמובן שהולך להיות חם בספרד במהלך האביב – נכון? אז זהו, שלא. מזג האוויר משתגע בשנים האחרונות ותמיד יש יוצאים מן הכלל. בדיקת תחזית מזג האוויר כמה ימים לפני הנסיעה תעזור לכם להחליט מה לארוז וגם, במקרים קיצוניים (מונסונים בכל התקופה המתוכננת לתאילנד למשל) תגרום לכם לבטל את החופשה ולקבל פיצוי בגין ביטול טיסה, שאיתו תוכלו לקנות כרטיסים לכשמזג האוויר יסתדר.
4. להכין תזרים מזומנים – הכינו כסף מראש, במטבע המקומי של המדינה אליה אתם מגיעים. תמיד כדאי להחליף כספים ב”צ’יינג'” הקרוב אליכם ולא בשדה התעופה, שם תשלמו עמלת המרה גבוהה מאד. גם הוצאת כסף מכספומטים בחו”ל תעלה לכם יותר, לכן עדיף להגיע מוכנים ומזומנים (תרתי משמע). ככה גם תוכלו לשלוט טוב יותר בהוצאות הטיול ולא לפשוט רגל עם חזרתכם לארץ. עשיתם חישוב וראיתם שיקר מדי? תדעו שאפשר לבטל ולקבל פיצוי על ביטול טיסה, לשמור את הכסף ולחסוך עוד קצת, עד שתוכלו באמת להרשות לעצמיכם את חופשת החלומות.
5. לוודא שיש בידיכם את כל המסמכים הנדרשים – דרכון (בדקו היטב שהוא בתוקף של לפחות 6 חודשים אחרי יעד החופשה, שהדפים שלו לא קרועים ושיש מספיק מקום לחותמות), ויזה (בדקו לאיזו מדינה צריך ויזה, לכמה זמן היא תקפה וכו’), אישור שהייה, רישיון נהיגה, אישור לשימוש בתרופות מסוימות – כל מה שצריך כדי שלא יעכבו אתכם בשדה התעופה/תחנת המשטרה/בית החולים. דרכון לא בתוקף למשל, עלול להשאיר אתכם בארץ, ללא שום זכות פיצוי בגין ביטול טיסה, ולהרוס לכם גם את מצב הרוח וגם את החופשה שתכננתם כל כך הרבה זמן.
חופשה נעימה!