יוון היא לא רק מדינה יפהפייה עם נוף לים האגאי, ארכיטקטורה מובהקת, מזון מענג, אוזו שנשפך כמו מים וחופים עוצרי נשימה, היא גם אחת המדינות הידידותיות ביותר לתייר וגם אחת הזולות. בקיצור – גן עדן. כשחושבים על חופשה ביוון, רוב האנשים חושבים על הכחול -לבן של האיים הקיקלדיים היפים, וזה מובן בהתחשב בכך שהם כל כך יפים, אבל יוון היא הרבה מעבר לכך. בעוד שהאיים ראויים למעמד הכוכבות שלהם, יוון היא גם ביתם של ערים מעניינות כמו אתונה – עיר מודרנית של אנשים נמרצים המשגשגת בצל האקרופוליס, שריד להיסטוריה של המדינה. ולא לשכוח את חורבות דלפי, אולימפיה וקנוסוס, כולן תזכורות לתרבויות הגדולות שהיו פעם ביוון. עבור אלה המעוניינים לצאת מהדרכים המוכרות, המנזרים של מטאורה נמצאים רק חצי יום נסיעה מאתונה, אבל מאות שנים של נסיעה אחורה בזמן. כאן ניצבים מנזרים על סלעים ענקיים, הגגות האדומים שלהם מופיעים מבעד לשמיכת הערפל הכבדה, מזמינים את הנוסע האמיץ לבוא לחקור את האגדות שלהם. טיול ביוון הוא הטיול המושלם וכדאי להשקיע בו זמן ולנסות לטעום מכל מה שיש למדינה הזו להציע.
מה לארוז?
לערים: באתונה, הלבוש הכללי הוא גם קז’ואל וגם מתוחכם. המקומיים נראים אופנתיים נונשלנטיים. מעילים, צעיפים וכו’ צריך לארוז בהתאם למזג האוויר, שדומה לזה הישראלי. בעיר תלכו הרבה ברגל וברכבת התחתית, אז אל תשכחו לארוז נעלי התעמלות נוחות.
לטבע: קחו בגדים שמתאימים לטיולים בהרים ובכפרים. אם אתם מתכננים טיול ביוון המערב טרקים, קחו נעלי הליכה טובות, ושכבות לבוש (מעיל מעיל רוח, כובע וכו’), אותם אתם יכולים ללבוש בזמן המסלולים.
לאיים: קחו בגדים קלילים ונושמים- גופיות, כפכפים, מכנסיים קצרים, בגדי ים, חולצות קצרות, כובע וכו’. זרקו גם כמה בגדים אלגנטיים יותר, כי ישנם מקומות המקפידים על קוד לבוש. בכל התרחישים, אל תשכחו קרם הגנה מהשמש וקרם דוחה יתושים.
למה לצפות?
באיים היווניים יש אווירה רגועה למדי, ותרבות המקדשת את הדברים הפשוטים, אך הטובים, של החיים. במקום לחפש חבילות נופש ביוון המציעות “הכל כלול”, תכננו לבד את החופשה שלכם, ותנו לעצמכם להיסחף לקצב ה”סיגה סיגה” (לאט, לאט) המכתיב את היום. ביוון יש 168 איים מאוכלסים הממוקמים בים האגאי ובים היוני, והם מתפצלים ל- 8 קבוצות איים עיקריות. כרתים הוא האי הגדול ביותר, והוא מושך מבקרים רבים, אך גם שם אפשר עדיין למצוא אזורים פחות מתויירים. יעדים פופולריים נוספים הם קורפו, קפלוניה, זקינתוס, לפקדה ועוד. האיים הקיקלדיים הם מה שאתם מדמיינים כשאתם מדמיינים חופשה ביוון, ובין סנטוריני העמוס ומיקונוס בעל חיי הלילה התוססים, אפשר למצוא גם איים מוכרים פחות אך יפים באותה מידה (אם לא יותר), כמו פארוס, אמורגוס, סיפנוס וסירוס. בערים היווניות הקצב מהיר יותר – אפשר לצפות מהן לכל מה שאתם מכירים מטיולים בערים קוסמופוליטיות – שילוב של טבע ותרבות, חיי לילה תוססים, מוזיאונים, פסטיבלים, וכן- גם צפיפות, חוסר סבלנות וניסיונות כיוס (בעיקר באתונה).
מה חשוב לדעת?
יוון הופכת לאיטה לאחד מהיעדים הפופולריים ביותר בעולם, כך שבתי המלון, האכסניות, דירות האירבינבי נוטים להתמלא במהירות, ובוודאי שלקראת שיא עונת התיירות (יוני-אוגוסט, במיוחד באיים). מומלץ להזמין מקום כמה שיותר זמן מראש. אם אתם גמישים בתאריכים, אנו ממליצים על חופשה ביוון דווקא בתחילת יוני או בתחילת ספטמבר – המחירים נוחים יותר, מזג האוויר מושלם, המקומיים נינוחים עוד יותר והטבע במלוא תפארתו.