להמליץ על אוכל רחוב ביוון זו משימה מסובכת ומורכבת שכן כל חופשה ביוון מתמקדת באזור אחר של המדינה ויש הבדל בטעמים בין המאכלים שתמצאו בסופ”ש באתונה, בשבוע בקורפו או בחופשה של שבועיים לפחות לאורכה ולרוחבה של המדינה היפה הזו, המצטיינת בטעמים חזקים ומופלאים. למרות כל זאת, טריפ גרנטי משוכנעת שישנם כמה מאכלים רחוב יוונים טיפוסיים, אותם אתם חייבים לטעום, לא משנה לאיזה סוג של חופשה ביוון אתם טסים. כמובן, שלפני שאתם מתחילים לרייר ולתכנן, לא לשכוח שכל חופשה תחילתה בתכנון נכון – לכן מיד עם קניית כרטיסי הטיסה, כדאי לרכוש גם ביטוח ביטול טיסה של טריפ גרנטי, הביטוח היחידי שמחזיר לכם 80% מהכסף על מוצרי התיירות שרכשתם, לכל מקרה של ביטול טיסות – לא משנה מאיזו סיבה.
רכשתם ביטוח ביטול טיסה? מוכנים לצאת לדרך? קדימה – הנה רשימה מצומצמת של מאכלי חובה:
Gyros – הגרסה היוונית לשווארמה המוכרת שלנו. מגיע בכל הגוונים והסוגים, מאיזה בשר שתרצו ועם רוטב יוגורט צונן ומרענן.
שמן זית – לא משנה על מה, איפה, באיזו שעה של היום או כל משתנה אחר- היוונים כובשים שמן זית נהדר, ארומתי וטעים, כזה שאפשר גם בשמחה להביא הביתה בתור מזכרת או מתנה.
ספינקופיטה – פאי בצק עלים עם תרד וגבינה בולגרית, שיוצא חם מהתנור ונמכר בכל פינת רחוב – תענוג אמיתי לצמחונים, אבל לא רק!
זיתים – הזיתים הפופולריים ביוון הם זיתי קלמאטה, אותם תפגשו בכל אזור במדינה. אלו זיתים גדולים, שחורים ועם טעם בלתי נשכח.
צ’יזיקי– אותו יוגורט מפורסם, המוגש לשולחן בכל ארוחה וכולל שום, מלפפונים ושמיר.
עלי גפן– בכל גרסה שלהם, הם פשוט מעדן
דגים – גם כאן, תוכלו למצוא אינספור וריאציות וטעמים המגיעים ישירות מהים. אל תפספסו את מנת הסארדלה- סרדינים טריים מלווים במלח גס ושמן זית.
ולשתייה – המשקה הלאומי של יון הוא כמובן האוזו. תוכלו לטעום אינספור סוגים, חזקים וחזקים פחות, הנמזגים בנדיבות ובשמחה רבה בכל טברנה או מסעדה.
בתיאבון!