אוטוטו את אמא, ולפני ה”בלגן” – שיהיה במזל טוב – את מרגישה שחופשה בחו”ל בראש טוב ושקט ממש תתאים לך. לפני שאת רוכשת כרטיס טיסה ודואגת ללינה ורכב, כדאי שתבדקי את הנושא של ביטוח טיסה בהריון.
כמה נקודות להבהרה:
- אם רכשת ביטוח נסיעות לפני שנודע לך שאת בהריון, חשוב מאד שתעדכני את חברת הביטוח. אם חס וחלילה קורה משהו בזמן שהותך בחו”ל, ולא דאגת ליידע את חברת הביטוח – ביטוח נסיעות לא יכסה טיפול שקשור להיותך בהריון; האחריות תהיה מוטלת עליך.
- אם את נמצאת בין שבוע 12-28 וההריון תקין, לא תהיה בעיה לרכוש ביטוח נסיעות. ביטוח נסיעות לחול, שמכסה עד 5 מיליון דולר עבור הוצאות רפואיות (רצוי ללא השתתפות עצמית) אמור להיות מספק מבחינה רפואית. חשוב לוודא שחברת הביטוח יודעת שאת בהריון. כדאי לספק אישור רפואי בו הרופא מאשר שההריון תקין והוא מאשר שאין מניעה לטוס, וגם לציין את תאריך הלידה המיועד.
- אם את בהריון בין שבוע 28-32, חשוב שתרכשי ביטוח טיסה מורחב. כדאי גם לשקול לעשות ביטוח ביטול טיסה וביטוח ביטול חופשה, כי הריון מביא איתו לעתים תרחישים בלתי צפויים. כשזה קורה, מסיבה כזאת או אחרת, אין טעם לקחת ללב את ביטול הנסיעה. ביטוח מתאים ימנע עגמת נפש כלכלית.
- לגבי אישה שנמצאת בהריון מעל שבוע 32 – חברות הביטוח בדרך כלל לא יסכימו לעשות ביטוח טיסה בהריון.
הריון כמובן אינו מחלה כרונית שדורשת הרחבה של הביטוח, אך ללא ספק זהו מצב מיוחד מבחינה רפואית, ומטבע הדברים דורש תשומת לב מיוחדת ולקיחת בחשבון של כל תרחיש בלתי צפוי מראש (גם במידה והאישה הייתה נשארת בארץ). כמות המשתנים במצב הריון היא מרובה, ויש לקחת בחשבון את האם ואת העובר. אם מתרחשת לידה מוקדמת ונולד פג, או אם יש צורך לטפל באם כי לחץ הדם עלה באופן פתאומי, ועוד תרחישים אחרים – חשוב לדאוג שגם בחול ניתן יהיה לקבל את הטיפול הרפואי הטוב ביותר האפשרי מבלי לחסוך בעלויות. חשוב לוודא כי ביטוח טיסה בהריון מכסה את הכל. יהיה קל יותר לנשום לרווחה.
טיפ קטן: דאגי שחברת הביטוח בה את רוכשת ביטוח נסיעות לחול וידאה שבמקרה של אשפוז, יש מוקד סיוע זמין 24/7, שיאפשר קשר ישיר בין חברת הביטוח לבית החולים על מנת להקל ולסייע בטיפול ובהעברה ישירה של ההוצאות הכספיות.